Uncategorized
Stockholm – Sveriges vackraste stad?
September 14, 2018
0

Hur många av oss har inte strosat genom ett blomstrande Stockholm en varm sommardag? Kanske har vi en glass i ena handen och någon vi älskar i den andra. En lätt bris drar genom håret och svalkar våra bara ben. Brisen för med sig alla stadens spännande dofter; kryddor, parfymer, stekos, avgaser, rök. Men också doften av hav. För vad gör inte Stockholm till Sveriges kanske vackraste stad om inte vattnet i den?

Mitt i staden, bland höghus, vindlande gator, bussar och tunnelbannor så öppnar sig vattnet. Det gnistrar och blänker som guld i sommarsolen. Vattenytan brinner i soldnedgången eller liknar svart sammet i den sena kvällen.

Hur många av oss har inte behövt jobba sådana fantastiska dagar? Hur många av oss har inte suttit bakom ett fönster och stirrat längtande ut mot vattnet? Vilken tur vi har att det finns glasmästare i Stockholm. Hur skulle vi ha kunnat njuta av allt det vackra utan dem?

Tack vare glasmästare i Stockholm kan vi se ut över Riddarfjärden. Vi kan se Djurgårdsfärjans färd från Slussen eller sitta i fönsternischen i Hammarby sjöstad och njuta av det magiska. Tack vare glasmästare i Stockholm kan vi se allt det vackra i Sveriges fantastiska huvudstad och fortsätta att se det, även om rutan i huset går sönder. Eller rutan i bilen.

Hur många av oss sitter inte på jobbet och tittar ut över ett vackert Stockholm och längtar hem till den där speciella platsen vid fönstret? Den platsen som är perfekt för att korka upp vinflaskan, hälla upp ett glas rött och bara njuta av smaken och utsikten. Tack vare glasmästaren så kan vi stå där vid ett fönster, hållandes ett perfekt format vinglas och njuta av Stockholms skönhet medan vi ser solen sakta sjunka bakom horisonten och sätter hela Stockholm i brand.