Uncategorized
Norrköpings tryckeri
April 21, 2019
0

Under mina skolår så var jag alltid delaktig i så många olika aktiviteter som möjligt. I vår skola hade vi en skoltidning och varje vecka var det just denna som jag såg fram emot mest. Det var en hel del skvaller som stod i tidningen, men även roliga saker som vilken klass som hade vunnit skolans fotbollstävling eller vilken lärare som var utsedd till “Veckans bästa”. Hade min skola befunnit sig i USA, där skoltidningar är något som är väldigt stort, så hade vi antagligen haft ett eget tryckeri. På vår skola fick vi dock nöja oss med att trycka för hand. Det var pilligt, men gick relativt bra.

I min dotters skola är det nu prat om att starta en skoltidning och naturligtvis blev jag eld och lågor när jag hörde detta. Under föräldramötet tog jag tag i saken och utsedde mig själv till ansvarig för projektet. I samma veva pratade jag då med de andra föräldrarna och lärarna för att se hur de ställde sig till en utflykt till ett tryckeri Norrköping av antingen mindre eller större format. Jag vet att det finns flera stycken olika tryckerier här i Norrköping så varför inte låta barnen se precis hur det går till när en tidning skapas?

Naturligtvis måste jag först höra av mig till tryckerierna för att säkerställa att det är okej att vi kommer på besök. Eftersom det inte är hela dotterns klass som ska vara med och skapa tidningen så väljer jag nog att bara ta med mig “redaktionen” i fråga. Så som det ser ut nu så är det sammanlagt 10 stycken elever från årskurs 5 som är intresserade av att vara med, vilket är jättekul! Förhoppningsvis kommer alla att ha möjlighet att följa med på utflykten och i annat fall får kamraterna köra en genomgång när vi är tillbaka i skolan.