Uncategorized
När är det dags för en fasadrenovering i Uppsala?
November 26, 2018
0

Många gånger kan man se på fasaden hur ett hus mår. Om man ser tydliga släpp i putsen, om fasaden spricker eller om man ser att fukt har trängt igenom kan man med en gång se att huset inte mår så jättebra. Om man upptäcker dessa saker i tid kan man dock spara en hel del pengar och tid om man väljer att reparera dem med material och metoder som passar den befintliga fasaden.

Sprickorna är en varningssignal

Om man har ett putsat hus och märker att det plötsligt börjar uppstå synliga sprickor i putsen bör man verkligen ta varningen på allvar. Detta är ett tecken på att huset absolut inte mår bra. Om man tänker efter och tar tag i de bakomliggande orsakerna kan det räcka med en lättare fasadrenovering i Uppsala. Annars kan man behöva putsa om och mura hela fasaden.

Hur går en fasadrenovering till?

När man anlitar fasadrenovering Uppsala kommer man först att se vilken sorts puts och underlag som redan finns på plats. Olika typer av puts kan ge olika effekter beroende på vilka underlag som finns att arbeta på. Det är därför viktigt att man ser till att använda samma material som är original på fasaden. Det är också viktigt att veta att det inte finns någon typ av puts som kan användas överallt. Man måste alltid anpassa putsen efter det underlag som finns. Om man inte gör detta är det stor risk att putsen ramlar av eller spricker redan kort tid efter att fasadrenoveringen gjorts. Om man inte känner sig helt säker på sin sak kan det därför vara klokt att ta in experter på området. Då kan man känna sig säker på att fasadrenoveringen blir riktigt gjord och man behöver inte oroa sig!