Uncategorized
Dags för takläggning?
June 20, 2018
0

Håller du på att bygga ett nytt hus? Då finns det mycket att tänka på när det gäller tak och takläggning. Eller börjar det bli dags att lägg om ditt gamla befintliga tak? Ett takbyte kostar mycket pengar och resultatet ska hålla länge. Det är också en investering som syns och märks så tänk till före. Det tjänar du på i längden. Gör inga förhastade beslut som kan kosta dig både tid och pengar. Ett takarbete som inte gott utfört i grunden kan leda till att du kanske till och med måste lägga om taket. Så använd dig av proffs redan från början.

Lockande göra takomläggning själv

Det kan verka lockande att lägga om taket själv. På internet finns många till synes enkla handledningar hur du steg för steg lägger ett tak. Men att lägga tak på sitt bostadshus är inte samma sak som att göra det på en lekstuga. Håller inte taket tätt och det börjar regna in så kan det stå dig dyrt. Då får du riva upp de skadade delarna plus bygga nytt tak, så varför inte göra det ordentligt med utbildade och erfarna takläggare på en gång. Ökat och förändrat reglemente kring takläggning ställer allt högre krav på både utförande och resultat. Därför rekommenderar vi att anlita ett proffs.

Stilren takläggning till kulörta hus

Vinsten med att anlita en expert redan från början är framförallt att du kan känna dig trygg med att risken för skador såsom vattenläcka minimeras. En riktigt bra takläggare ska kunna garantera att du blir nöjd med resultatet och kunna revidera arbetet tills att det sker. För att kunna kalla sig riktiga experter bör också firman lägga ner tid på att genomgå utbildningar och hålla sig uppdaterade gällande nya lagar och regler kring takläggning.

Olika typer av takläggning

Trender kommer och går vad det gäller att lägga tak. Men funktionen är den samma i alla tidsåldrar och kulturer; taket ska hålla tätt för regn och hålla värmen inne då det är kallt. I vissa varma länder har taket som funktion att skänka skugga till de boende. I Sverige har vi oftast inte problem med höga temperaturer utomhus utan här är utmaningen att lägga ett tak som skyddar mot kyla och regn. Det är därför extra viktigt att arbetet är väl med tanke på eventuella vattenskador och att spara på värmen inomhus på et klimatsmart sätt.