Uncategorized
Dags för badrumsrenovering i Sollentuna?
June 13, 2018
0

Att renovera ett badrum är ofta förknippat med omfattande utgifter, men man ska då komma ihåg att det är få saker som höjer värdet så mycket på ett boende som ett nytt fräscht badrum. Många personer väljer billiga material när de ska renovera sina badrum, de kanske till och med väljer att göra delar av renoveringen själva, något som kan bli mycket kostsamt i längden. Renovering av badrummet gör man kanske en eller två gånger under en livstid, det är med andra ord dumt att snåla för mycket då man gör ett sådant ingrepp på sitt boende eftersom badrummet ska hålla länge.

Rot-avdrag vid badrumsrenovering reducerar kostnaden

Något som många inte tänker på när de ska renovera sina hem är att det går att göra rot-avdrag på arbetskostnaden vilket reducerar kostnaderna för renoveringen ganska avsevärt. Det som är bra med denna typ av avdrag är att man själv slipper att sitta vid datorn och uppdatera sin deklaration. Ska man till exempel renovera badrum Sollentuna kommer rot-avdraget redan att vara tillämpat då du får din faktura. Det är alltså entreprenören som skickar in uppgifterna till Skatteverket, inte du. Så innan du tar dig för pannan och tänker att “det här blir för dyrt”, räkna efter en extra gång, det kan faktiskt bli billigare än vad du först trodde.

Badrumsrenovering i Sollentuna.

Det som är extra viktigt att tänka på när man ska renovera sitt badrum är att begära in en offert från den tilltänkta firman och sedan låsa priset för arbetet. Många tänker att det kanske gör att arbetskostnaden blir mycket dyrare. Det är snarare tvärtom. Man behöver inte ligga sömnlös på nätterna för att arbetet drar ut på tiden och kostnader som drar iväg.

Viktigt med cerifierade hantverkare vid badrumsrenovering i Sollentuna

Då man ska renovera ett badrum är det viktigt att man anlitar ett seriöst företag med hantverkare som har certifikat för att bryta fuktspärrar. Att själv utföra denna typ av jobb är ingen bra idé så vida man inte har en adekvat utbildning. Om olyckan är framme och arbetet inte är korrekt utfört täcker inte försäkringsbolagen kostnaderna för återställandet , vilket sin tur kan komma att bli en mycket dyr historia för det enskilda hushållet.